BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lauantai 28. maaliskuuta 2009

Soittoääniä iPhoneen iTunesin avulla

Yks iPhonen ehkä jopa suurimmista puutteista on aitojen soittoäänien puuttuminen. Jos niitä siihen haluaa, joutuu käyttämään vähän omaa aikaa ja vaivaa. Mut lopputulos on kyl vaivan arvoinen.

Netistä löytyy kaikennäkösiä ohjeita, mut ite en halunnut alkaa laitaileen mitään soittoääniohjelmia tms koneelle. Sain selville, että myös iTunesin avulla voi nopeesti ja helposti tehdä mp3-biiseistä soittareita.
Ohjeet löysin The Apple Blogista

1. Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä biisiä, jonka haluat muuttaa ja valitse "Näytä tietoja" (Get info).
2. Mene "Asetukset"-välilehdelle, ja muuta "Alkuaika" ja "Loppuaika" arvot siten, että kappaleen kokonaiskestoksi tulee enintään 30 sekuntia. Paina sitten "OK"

3. Klikkaa taas biisiä oikealla hiiren näppäimellä ja valitse "Luo AAC-versio" (Convert selection to AAC). Tämä luo uuden biisinpätkän niillä arvoilla mitä alku- ja loppumisaikaan oli määritetty. 
4. Pätkä ilmestyy yleensä kirjastoon. Etsi se, ja raahaa se työpöydälle. Sitten poistat saman pätkän iTunesin kirjastosta kokonaan. Tämä ei poista työpöydällä olevaa biisiä.
5. Mene työpöydälle ja muuta biisin tiedostomuoto .m4a:sta .m4r:ksi.
6. Kaksoisklikkaa tiedostoa ja se aukeaa iTunesin soittoääniin. Kun seuraavan kerran synkronoit puhelimesi, soittoääni putkahtaa sinne. 
7. Muista vielä käydä resetoimassa alkuperäisen kappaleen soittoajat ihan vain ottamalla ruksit pois laatikoista.

Ei oo todellakaan vaikeeta kun muutaman kerran tekee!
Ite kokeilin iTunesin 8.1 (50) -versiolla, mutta pitäis toimia useimmilla muillakin versioilla.

Toivottavasti tästä ohjeesta on iloa muillekin iPhonen käyttäjille! :)

11 hollabacks:

Anonyymi kirjoitti...

moi! mitenkäs se muutetaan se tiedostomuoto siinä työpöydällä m4r:ksi? muuten onnistu mut tohon takerruin... kiitti jo etukäteen

Jenbunny kirjoitti...

Hei!
Se varmaan onnistuu muutamalla eri tavalla, mut helpoiten se sujuu kun klikkaat sitä tiedoston pikakuvaketta silleen että voisit muuttaa tiedoston nimeä, mutta kirjotat vaan siihen tiedoston muodoksi " .m4r ". Sitten vaan painat enteriä ja kaboom - pitäis muuttua. :)
toivottavasti osasin neuvoa!

Krisu kirjoitti...

Työpöydälle? Mille työpöydälle?

Krisu kirjoitti...

Siis joojoo, nyt tajusin! Mä luulin, että jonnekin iTunesin työpöydälle, heh!

Anonyymi kirjoitti...

Siis onnistui hyvin, mukamas, mutta soittoääni ilmestyi "äsken lisättyihin" soittolistaan, eikä soittoääniin. Saan sen puhelimeenkin, mutta edelleen soittolistaan. Eli mikä vikana?? Vaihdoin päätteen .m4r:ksi, mutta todellakin vaihtui vain nimi, ei tiedoston muoto (sanoo edelleenkin olevansa .m4a.)
Mitä teen...??

Jenbunny kirjoitti...

Hmm.. Jos ei onnistunut noiden ohjeiden mukaan niin sitten en kyllä osaa mennä arvaamaan et missä menee pieleen.. Unohditko kenties poistaa "vanhan" version sieltä kirjastosta? Tai sitten koita muuttaa työpöydällä olevan tiedoston nimeä valikon kautta -> näytä tietoja-> jne.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavasti toimii, suurkiitos hyvästä ja tarkasta ohjeesta!

Anonyymi kirjoitti...

Mee vaikka resurssienhallintaan ja ota sieltä Työkalut -> Kansion asetukset ja ota pois ruksi kohdasta (piilota tunnettujen tiedostotyyppien tunnisteet), niin tuo .m4a loppu tulee näkyviin tiedoston perään, sen vain muutat sitten m4r:ksi. Eli pelkkä kappaleen nimen perään lisäämällä m4r ei tee siitä m4r tiedostoa...

Unknown kirjoitti...

mahtavaa! kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! mulla onnistuu oi juttu melkeen loppuun asti, mutta siinä kohtaa kun soittoäänen pitäis aueta itunesin soittoääniin, niin mulla vaan aukee se takasin sinne musiikkeihin :/ osaisko joku auttaa ?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti!